(ВИДЕО) Али Ахмети на македонски јазик го честита празникот Свети Кирил и Методиј

Претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети, со видео порака на македонски јазик го честита денешниот празник Свети Кирил и Методиј.

„Во духот на мултиетничкото оопштество во кое заедно живееме, да се потсетиме на овој важен ден дека заеднички ја преземаме обврската да ја зачуваме, негуваме и унапредиме меѓународната артикулација на македонски јазик на ист начин како што тоа го правиме и за посебноста на македонскиот идентитет“,вели Ахмеети меѓудругото во честитката по повод Денот на сесловенските просветители светите браќа Кирил и Методиј.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s