Огномет и спектакл, Дино Мерлин пееше пред 60.000 луѓе во Скопје за Нова година

https://www.facebook.com/makstar2017new/videos/535705720621365/ Со концертот на Дино Мерлин и спектакуларен огномет на полноќ, над 60.000 луѓе од земјава и од странство ја дочекаа Новата 2020 година на плоштадот „Македонија“ во Скопје. Веселата…

Дино Мерлин до Македонците: Зачувајте го Сонцето на вашето знаме!

За време на претставувањето на новиот документарен филм „Средина“, приказна посветена на мега популарниот балкански поп пејач Един Дервишалидовиќ или попознат кај нас како Дино Мерлин, славниот пејач на крајот…