Петар Богојески – “Кој е против референдум, тој е против демократијата”

Петар Богојески - "Кој е против референдум, тој е против демократијата. Кој е против референдум, тој е против суверенитетот на граѓаните. И пратениците ќе мора да ја почитуваат одлуката на…

ЕКСКЛУЗИВНО – Заменик генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ повикува на масовна излезеност на референдумот

Петар Богојески, заменик генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ: Референдумот како идеја е проект на ВМРО-ДПМНЕ. Ние го промовиравме пред 10 и повеќе години и стоиме на таа идеја. Не бегаме од…

Петар Богојески, заменик-генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ – НАТО И ЕУ СЕ БРОЈ ЕДЕН ЗАЛОЖБИ НА ПАРТИЈАТА И НИЕ ОСТАНУВАМЕ НА ТОА

Петар Богојески, заменик-генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ и еден од лидерите на Иницијативата за реформи во партијата ...ПРВАТА ДЕКЛАРАЦИЈА ВО МАКЕДОНСКОТО СОБРАНИЕ ЗА НАТО ЈА ПОДНЕСЕ ВМРО-ДПМНЕ...НАТО И ЕУ СЕ БРОЈ…