Почна реконструкцијата на кејот „13 Ноември“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска, заедно со градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, го поздрави стартот на работите на реконструкцијата на делот на кејот „13 Ноември“…

Светна новогодишната елка на плоштадот „Mакедонија“

И покрај тешките моменти низ кои поминуваме сите поради епидемијата од коронавирусот претстојните новогодишните и божиќни празници се повод за малку ведрина и носат надеж за победа над смртносниот вирус.…

Шилегов најави разрешување и кривична одговорност за директорката на Централен регистар

Ќе барам разрешување на директорката и на регистраторите на Централен регистар ако и натаму одбиваат „Дрисла“ да ја впишат во владение на Град Скопје. Тој најави дека ако проблемот наскоро…

Нови камиони, контејнери, корпи, нов концепт на третман на отпадот во Скопје

https://www.facebook.com/CityofSkopje/posts/2596491850397011?__xts__[0]=68.ARDdjdRFyEstUxxUgDFao8kFKLnyELO9thUzd2q2zLVbGHe3_tfUINo9VsuGtGfz1D_MTu-zRXILvPvMPGv5xQE6-d3qvyW59hIvxMLodLICSmPB1n5aibb20kxuu-BhwpMzqBa2QmEOcr2Ep8uQyFj9f7uKbodscG7BdoYBT4oe2RTL8oJLxUrT3rOnU6pDBpQhnvq67mUcTCdaGS62Army1FelBxtRX4jQCvbhSrIXjNqKroGU2t3cjLm2C5KK2jsqqTLhKL6bjuVi27wjy5OwnG5UuUHmW12xkTWu46Kr1h588Ga4IbSr_vE8WlWzPf8rw-HVdpdAdstndI3VFRGzmw&__tn__=H-R https://www.facebook.com/makstar2017new/videos/384776795809920/

Шилегов брка непрописно паркирани таксисти кај Сити Мол

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов попладнево влезе во улога на сообраќаен полицаец и бркаше непрописно паркирани таксисти кај Сити Мол на улицата Љубљанска. Шилегов дојде до својот автомобил, излезе…

Шилегов собира ѓубре со раце, новинарот Фуркан Салиу го зафркава

"Ако ништо повеќе, Шилегов има најдобар сенс за хумор" напиша Салиу на неговата објава на видеото https://twitter.com/FurkanSaliu/status/1121004972118822912?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1121004972118822912&ref_url=http%3A%2F%2Fmaktel.mk%2FNews.aspx%3Fid%3D118018

Шилегов и кандидатот на ДУИ за Чаир, Ганиу се возеа со автобус и дискутираа за општината

Кандидатот на ДУИ за градоначалник на Чаир, Висар Ганиу на својот Фејсбук профил објави видео на кое заедно со новоизбраниот градоначалник на Скопје, Петре Шилегов, се возат во приватен автобус…