Во ТАБ МАК Пробиштип годинава ќе се произведат 1,7 милиони, по завршување на инвестицијата ќе се произведуваат 3 милиони акумулатори

Втора инвестиција вредна 25 милиони евра и 80 нови вработувања, најавува словенечката компанија за производство на акумулатори „ТАБ МАК“. Со работа наскоро ќе почне и производствениот капацитет на фабриката „Кранфилд…

Инвестиција од 25 милиони евра во Македонија – словенечка фабрика за акумулатори ќе отвори 90 работни места во Пробиштип

ремиерот Зоран Заев информираше дека во Македонија ќе дојде нова инвестиции. Станува збор за фабрик за акумулатори со вкупна вредност од 25 милиони евра. „Испраќаме добри вести од Словенија. Ни…