Вести од Штип: Бизнисмените вознемирени од странска инвестиција, бараат да се стопира, за да не мора да ги покачуваат платите!

Вести од Штип: Бизнисмените вознемирени од странска инвестиција, бараат да се стопира, за да не мора да ги покачуваат платите! https://www.facebook.com/makstar2017new/videos/487732626887130/

Почна изградбата на брана на река Отиња, шест децинискиот сон на штипјани

Почна изградбата на брана на река Отиња, шест децинискиот сон на штипјани. Претседателот на Владата, Зоран Заев, вицепремиерот, Љупчо Николвски, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и градоначалникот на…

Масовна тепачка помеѓу штипјани и кавадарчани, полицајци не знаат каде попрво да реагираат

Полициска интервенција и повредени забележа денешното видео на локален медиум во инцидентите околу градскиот стадион во Штип, по избивање на тепачка помеѓу групи на навивачи на ФК Брегалница и ФК…

Историски ден! За првпат 200 жители од населба Балканска, Штип добија вода за пиење

https://www.facebook.com/makstar2017new/videos/409983732977897/ https://www.facebook.com/bochvarskiblagoj/posts/2325305577525282?__xts__[0]=68.ARDgVpO6S95CCyvHa0skPGs9mkBG0PgARA7Q_ymq-WqT1PFe-dWG5OgnVux0BDg0fWor88A9Wv3D5ynuvJeMF_E_TujoHN-CIpHRsWkHiSz9Z8EPp_wZBr92AWhRoUMoTlJ51ixK54fUCtHIc8gZqv7jUv-QFS2zdtHv1xHdS5bIJjZZiigv9wpvoNh9a-gI-yKzVmxeuFaRgx5JzLIz9DKSX_MpGLTaBoCcQpBC_IgPOWrlNfnNVxLf3FkqUF1fJoSMpsuTO36IVQc-kHopQpTgoWL-LZJ0P256weYeu7ZpP3SsuWTsQ2TtYr8kSAdCGbIKUaFvZRfhxHo45FKM7dq366UF&__tn__=-R

Од 21.09-23.09 Штипска Пастрмалијада – која ќе биде главната ѕвезда?

Штип продолжува да го негува брендот на Штипската Пастрмалија. Годинава очекуваме голем број посетители на оваа манифестација. Музичарите ќе приредат одлична забава, а штипјани ќе бидат добри домаќини. https://www.facebook.com/bochvarskiblagoj/videos/2109984999218367/