ВИДЕО: Заплака Болт, заплака и Калински – „Ќе се сеќаваме на него како на најголемиот во историјата“

Златко Калински стана синоним за атлетските преноси во нашата земја децении и децении, првенства и Олимписки игри. Последната негова работна задача беше финалната трка на 100 метри на Светското првенство…

Болт е бронзен, но Златко е ЗЛАТЕН! Калински ја коментираше последната трка пред пензија

Од пред неколку месеци пензионер, Златко Калински - бардот на македонското спортско новинарство доби подарок од неговата матична куќа, Македонската радио телевизија, со трката на 100 метри на Светското првенство…