Снегот во Ирска донесе радост во зоолошката градина

Бурата Ема, која што ја зафати Ирска, донесе снег кој се очекува да биде најголем по 1982 година. https://twitter.com/IndoEnts/status/969953838378692608 Ладниот бран и врнежите од снег направија вистински пореметувања во земјата.…

Редок феномен во Црна Гора го привлече вниманието на медиумите – дрво низ кое тече вода

Во селото Диноша во Црна Гора се наоѓа дрво низ кое тече вода. Овој феномен најчесто е предивикан од обилни дождови, кои ги преплавуваат подводните извори, па дополнителен притисок ја…

Напад на легло змии кој го снимил ББС шокираше милиони гледачи низ светот

Гледачите на ББС вчера останаа шокирани после драматична снимка која беше прикажана во долгоочекуваниот Planet Earth 2. Снимката всушност прикажува игуана која се обидува да помине низ легло змии кои…