Голема побарувачката за струмичкиот зеленчук, трговците не можат да одговорат на потребите на странските пазари

Расте побарувачката за струмичкиот зеленчук посебно на пролетната зелка а трговците не можат да одговорат на потребите на странските пазари. Откупувачите бараат килограм повеќе за да можат да ги задржат…

Учениците на основното училиште „Никола Вапцаров“ во Струмица добија нова спортска сала

Учениците на основното училиште „Никола Вапцаров“ во Струмица добија нова спортска сала на површина од 1300 м2, која е современ простор за изведување на наставата по физичко, за правилен развој…

Струмичанката Драгана втора во „Некои нови клинци“

Струмичанката Драгана Костова го освои второто место во финалната вечер на детската музичка емисија „Некои нови клинци“, освојувајќи 9.414 гласови, а на првото место се најде Босанката Вања Књежевиќ со…