Кривична пријава за 14 учесници во протестите за ,,Монструм‘‘

МВР идентификуваше уште 14 лица учесници во протестите за Монструм. Против сите ќе бидат поднесени кривични пријави за учество во инцидентите и за уништување на зградата на МНР, автомобилите на МВР и нападите врз полицијата.  

„Демократско право е протестот, но непочитувањето на законските прописи мора да бидат санкционирани. Во единицата за насилен криминал беа идентификувани и вчера повикани 14 лица на разговор, и ќе им бидат поднесени пријави. Сите тие се полнолетни, освен едно лице кое беше повикано на разговорот со присуство на родител“ рече Спасовски.

Спасовски вели дека работат на целосно расчистување на инцидентите, а ќе одговараат сите, без разлика на верската или политичката припадност.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s