Петар Богојески за СДСМ “Честитки за храброста да го скршите мразот, макар со еден кандидат!”

Петар Богојески на Фејсбук – Ова ќе беше ВМРО ДПМНЕ! Доколку Мицкоски имаше 1% капацитет да ги разбере заложбите на реформите во партијата, ВМРО ДПМНЕ ќе беше првата партија која организирала вакви избори и која се закитила со епитетот најдемократска, најевропска и најмодерна партија! За жал таа наша заложба ја имплементираше СДСМ! Честитки за храброста да го скршите мразот, макар со еден кандидат! Иднината демократска опозиција ќе направи многу подемократски избори од овие на СДСМ со повеќе кандидати, во духот на вистинските вредности на демократијата! Внатрепартиската демократија е клуч за демократскиот развој на земјата! Мали сатрапчиња како Мицкоски не и требаат на Македонија! Изглумени избори како овие на Заев исто така! Потребна е вистинска демократизација на политичката сцена!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s