(Видео) Пред 19 години славеше цела Македонија: Кометал ја освои Европа!

Пред 19 години на денешен ден Македонија за првпат доби европски шампион во ракомет, на тронот на Европа се искачи Кометал Ѓорче Петров.

Салата „Кале“ беше претесна тогаш да ги прими сите љубители на ракометот. Ракометарките на Кометал во финалето го победија Херц со 26:22 и донесоа огромна радост на сите вљубеници во спортот во нашата земја.

Дел од тимот на Кометал Ѓорче Петров во финалето во „Кале“ беа Луминица Дину, Гордана Нацева, Индира Кастратовиќ, Оксана Плошчиска, Ирина Калиниченко, Анжела Платон, Милева Велкова, Олга Бујанова, Мирјана Чупиќ, Андријана Будимир, Лариса Ферзалиева, Ања Андрушченко, Наталија Малахова и Елена Златановска. 

Треба да напомнеме дека успесите на Кометал немаше да бидат возможни без вложувањата на тогашниот претседател на клубот Трифун Костовски.

Подоцна беше снимен и документарен филм за овој успех на Кометал.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s