(ВИДЕО) Шекеринска стана прв министер кој го добил знамето на САД како симбол на заслуга

Американската амбасадорка изјави дека под лидерство на Шекеринска одбранбената соработка меѓу САД и Северна Македонија се продлабочила како никогаш досега во изминатите 28 години

Радмила Шекеринска, која за неколку дена заминува од ресорот одбрана, стана првиот македонски министер кој добил знаме на САД во знак на заслуги за постигнувањата во одбранбената соработка меѓу Вашингтон и Скопје.

На церемонијата што се одржа во дворот на Министерството за одбрана, на која присуствуваше армискиот врв, американската амбасадорка Брнз ѝ го предаде знамето на САД, кое се веело над Амбасадата на САД во Скопје, на министерката Шекеринска како симбол на благодарноста и пријателството.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s