На македонски и со „Јовано, Јованке” британската гарда ја пречека Петровска

На официјалната церемонија, британската војска на македонски јазик ја поздрави министерката, по што воениот оркестар ја изведе македонската песна „Јовано, Јованке”.

Со поздрав на македонски јазик и изведба на песната „Јовано, Јованке” од страна на британскиот воен оркестар, министерката за одбрана Славјанка Петровска беше пречекана при официјалната посета на Обединетото Кралство и средбата со британскиот министер за одбрана, Бен Валас.

На официјалната церемонија, британската војска на македонски јазик ја поздрави министерката, по што воениот оркестар ја изведе македонската песна „Јовано, Јованке”. На овој начин, домаќините изразија почит кон Македонија, со што уште еднаш се потврди сојузништвото и соработката на двете земји, членки на НАТО.

Имаше многу реакции зошто не била изведена химната на Македонија, па се огласи и британската амбасада

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s