Познатата „Ана“ на Владо Калембер и „Сребрена крила“ во нов аранжман (Видео)

Апсолутниот хит „Ана“ доби забележителна трансформација во прекрасна музичка соработка. Песната што ги издигна Владо Калембер и „Сребрена крила“ до статус на ѕвезда и засекогаш ја одбележа хрватската поп-рок сцена четири децении подоцна, победува со својата оригиналност и препознатливост.

Овој безвременски хит со години не ги напушта усните на слушателите или на радио плејлистите, а денес, повеќе од четири децении подоцна, блесна со нов сјај и е подготвен уште еднаш да не освои со своите незаборавни текстови и мелодии кои ги придружуваа генерациите. Во новиот аранжман, песната „Ана“ доживеа забележителна трансформација во дует на Владо Калембер со Дарко Кап и прекрасна музичка соработка со познатата виолончелистка Ана Руцнер, чиј инструмент ја збогати оваа безвременска класика со возвишена нота. Оваа прекрасна соработка на Владо Калембер, Ана Руцнер и Дарко Кап, пејач со хрватско потекло со швајцарска адреса, заживеа во 2019 година, но поради епидемијата мораше да почека малку за да го види светлото на денот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s