Пендаровски не се плаши од атентат, слободно се шета низ Гевгелија

Претседателот Стево Пендаровски на социјалните мрежи објави фотографии како слободно се шета и се поздравува со граѓани низ Гевгелија, каде што денеска претходно посети неколку организации и здруженија.

„Пријатни средби со граѓаните на Гевгелија, кои имав можност да ги сретнам за време на мојата посета на градот“, напиша шефот на државата вечерва на социјалните мрежи.

Бугарскиот европратеник Ангел Џамбаски претходно го поврза Пендаровски во контекст на историски атентат. По барањето, бугарски европратеник да биде прогласен за персона нон грата, тој се препозна себе си и индиректно го потсети претседателот на судбината на кралот Александар Караѓорѓевиќ , кој бил убиен во атентат во Марсеј, од страна на Владо Черноземски.

Џамбаски на социјалните мрежи се пофали дека, на 4 февруари, ќе дојде во Скопје на одбележувањето на годишнината од раѓањето на Гоце Делчев. Претседателот Пендаровски предложи да се забрани влез на повеќе лица од Бугарија, меѓу кои и на еден пратеник во Европскиот парламент.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s